6 visions de cinema

Comparteix-ho
Divendres05 Juliol
18.00h

AGNÈS POR VARDA

França, 2019. Dir: Agnès Varda. VOSE. 115 min.

Un documental d’Agnès Varda que fa llum sobre la seva experiència com a directora, brindant una visió personal del que ella anomena “escriptura de cinema”, viatjant des de la Rue Daguerre de París a Los Angeles i Pequín.

Aquest film també tindrà una sessió diària a les 18.00h al llarg de la setmana

 

Divendres

12

Juliol

20.15h

AN ACCIDENTAL STUDIO

Regne Unit, 2019. Dir: Bill Jones, Kim Leggatt, Ben Tim­lett. VOSE. 130 min.

Tracta sobre HandMade Films, la productora britànica independent fundada per George Harrison. “La vida de Brian”, la mítica pel·lícula de Monty Python de 1975, va ser el trampolí per a l’aventura cinematogràfica de Harrison i HandMade Films, amb la qual l’exbeatle arribaria a produir altres títols de culte, com “Els herois del temps” de Terry Gilliam, “Withnail i jo” de Bruce Robinson, o “Mona Lisa” de Neil Jordan.

Divendres
19 Juliol
20.00h

ENTENDIENDO A INGMAR BERGAN

Alemanya, 2018. Dir: Margarethe von Trotta, Felix Moeller, Bettina Böhler. VO. 109 min.

Considerat el més important cineasta de tots els temps, el 2018 Ingmar Bergman hauria complert 100 anys. Per a aquesta celebració, la directora Margarethe von Trotta analitza de prop la vida i el treball de l’autor de El manantial de la donzella i Maduixes salvatges, tant davant com darrere de la càmera. El documental explora les moltes capes de la feina i la vida del cineasta suec, presentant escenes clau, temes recurrents en les seves pel·lícules, els seus èxits creatius així com la seva vida, i els seus viatges, amb l’objectiu de mostrar el seu llegat a les noves generacions de cineastes . El film compta amb la participació de la seva actriu fetitxe i companya Liv Ullmann, així com de cineastes com Olivier Assayas, Carlos Saura o Mia Hansen-Løve.

Divendres
26 Juliol
20.00h

LA MIRADA DE ORSON WELLES

Regne Unit, 2018. Dir: Mark Cousins. VOSE. 110 min.

Una particular immersió en l’univers del llegendari cineasta Orson Welles a través de centenars de dibuixos i pintures realitzats pel mateix director de Ciutadà Kane (1941) o Set de mal (1958). L’accés exclusiu a aquest material ens aproxima d’una manera diferent a la figura de Welles, com mai ningú ho havia intentat abans. I és que, encara que la seva faceta com a artista plàstic mai ha estat reconeguda, el seu art segueix vigent més de 30 anys després de la seva mort.

Divendres
02 Agost
20.00h

EL GRAN BUSTER

Estats Units, 2018. Dir: Peter Bogdanovich. VOSE. 109 min.

‘The Great Buster’ celebra la vida i la carrera d’un dels cineastes més prolífics i influents de Hollywood, Buster Keaton. La restauració magistral de les obres d’arxiu dóna vida a la màgia de Keaton a la pantalla gran, mentre les entrevistes amb amics, familiars, col·laboradors i un grup d’artistes profundament influenciats per la singularitat de la seva visió retraten profundament una vida i un personatge la complexitat, audàcia i gràcia van ser igualades per la grandesa de les obres que ell va crear.

Divendres
09 Agost
20.00h

BUSCANDO LA PERFECCIÓN

França, 2018. Dir: Julien Faraut. VOSE. 94 min.

El 1984, John McEnroe arribava invicte a la final de Roland Garros, on s’enfrontava a Ivan Lendl. El llavors millor tennista mundial esclatava contra els càmeres, amenaçant d’agredir-los amb la raqueta. Aquest partit es convertiria en un gran cop per McEnroe. Aquest documental sobre el mític tennista John McEnroe està dirigit per Julien Faraut. Mathieu Amalric (El gran hotel Budapest) posa la veu per a la narració. Faraut s’ha produït aquest biopic a partir dels arxius que va trobar en l’Institut Nacional d’Esport a París.

 

Comparteix-ho