CICLE DE CINEMA BRASILER

Comparteix-ho

 

Dimarts 

2

abril

2019 

20.00

Central do Brasil

Direcció: Walter Salles. Guió: João Emanuel Carneiro, Marcos Bernstein. Interprèts: Fernanda Montenegro, Vinicius de Oliveira, Marilia Pêra, Soia Lira, Othon Bastos

 

En els asfixiants passadissos de l’Estació Central, a Rio de Janeiro, una antiga mestra es guanya la vida escrivint cartes que li dicten els analfabets. Endurida per la solitud i per l’adversitat, Dora ha anat caient en una estoica indiferència. No obstant això, quan una de les seves clientes mor atropellada a la sortida de l’estació, decideix fer-se càrrec del seu fill i portar-lo a casa del seu pare, en una remota zona al nord-est de Brasil.
Dimarts

9

abril

2019 

20.00

Cidade de Deus

Direcció: Fernando Meirelles, Kátia Lund Guió: Braulio Mantovani (Novela: Paulo Lins). Intèrprets: Alexandre Rodrigues, Leandro Firmino, Phellipe Haagensen, Douglas Silva,Seu Jorge, Jonathan Haagensen

Basada en fets reals, descriu el món a Cidade de Deus, un suburbi de Rio de Janeiro, des de finals dels seixanta fins a principis dels vuitanta, època durant la qual el tràfic de drogues i la violència van imposar la llei a les faveles. A finals dels seixanta, Buscapé, un nen d’onze anys, tímid i sensible, observa els nens durs del seu barri, els seus robatoris, les seves baralles, els seus enfrontaments diaris amb la policia. Però ell sap molt bé el que vol ser: fotògraf.

Dimarts

7

maig

2019

20.00

Aquarius       

Direcció: Kleber Mendonça Filho. Guió: Kleber Mendonça Filho. Interprèts: Sonia Braga, Irandhir Santos, Maeve Jinkings, Julia Bernat, Carla Ribas,Fernando Teixeira, Rubens Santos, Humberto Carrão, Zoraide Coleto.

Clara, una excrítica musical de Recife, de seixanta cinc anys, viu retirada en un edifici particular, l’Aquarius, construït a la dècada de 1940, en una zona de moda de l’època, l’Avinguda Boa Viagem, que voreja l’oceà. Un important promotor ha comprat tots els apartaments, però ella es nega a vendre el seu i emprèn una guerra freda contra l’empresa que la pressiona. L’estressant situació la pertorba i li fa revisar la seva vida, el seu passat, els seus éssers estimats.

Comparteix-ho