Cicle FilmoTeca: Cinema i Revolucions

Comparteix-ho

Dilluns 06/11

19.30h
22.00h

BAJO EL FUEGO

Estats Units, 1983. Dir: Roger Spottiswoode. Amb Nick Nolte, Joanna Cassidy, Gene Hackman, Jean-Louis Trintignant. 128 min.

Amèrica Central, anys vuitanta. Tres periodistes nord-americans van a Nicaragua, on la guerrilla sandinista està a punt d’enderrocar al dictador Somoza, tot i que aquest compta amb l’ajuda de la CIA. Russell Price (Nick Nolte) és un fotògraf al qual la periodista radiofònica Clara (Joanna Cassidy) pressiona perquè s’involucri en la revolució. En una situació similar es troba un altre col·lega de professió (Gene Hackman).

Dilluns 13/1120.30h
22.30h

EL ACORAZADO POTEMKIN

Rússia, 1925. Dir: Sergei M. Eisenstein. Amb Aleksandr Antonov, Vladimir Barsky, Grigori Aleksandrov, Mikhail Gomorov. 78 min.

Basada en fets reals ocorreguts el 1905, narra com la tripulació del cuirassat Príncep Potemkin de Tàurida es cansen del tractament vexatori i injust dels oficials. El detonant de la situació és la carn podrida que aquests volen que els mariners es mengin. Amb aquest motí comença la reguera revolucionària per Odessa i tot Rússia.

Dilluns 27/11

20.30h
22.30h

LIBRE TE QUIERO

Espanya, 2012. Dir: Basilio Martín Patino. 60 min.

La pel·lícula arrenca amb la confluència dels manifestants del 15M a la Puerta del Sol i segueix la construcció de l’Acampada Sol, una espècie de ciutat paral·lela assembleària, l’estructura de la qual s’estén als barris i ciutats pròximes i a tots els racons d’Espanya. Després de donar fe del que ha passat, sense mediació o intenció, el film deixa que les imatges parlin i descriu el final de l’experiència.

Dilluns 11/12

20.00h
22.30h

DESPUÉS DE MAYO

França, 2012. Dir: Olivier Assayas. Amb Lola Créton, Dolores Chaplin, Victoria Ley, India Menuez. 122 min

París, principis dels anys 70. Gilles, un jove estudiant de 18 anys, està immers en l’efervescència política i creativa de l’època, marcada pels recents canvis socials propiciats pel Maig del 68. Com els seus companys, es debat entre el compromís radical i les seves aspiracions més personals. Les trobades amoroses i els descobriments artístics conduiran a Gilles i els seus amics primer a Itàlia, i posteriorment a Londres. Al llarg d’aquest viatge vital es veuran obligats a prendre decisions crucials per trobar el seu lloc en una època turbulenta i canviant.

Dilluns 18/12
20.30h
20.30h

DOCTOR ZHIVAGO

Estats Units, 1965. Dir: David Lean. Amb Omar Sharif, Julie Christie, Geraldine Chaplin, Alec Guinness.    197 min.

Rússia, revolució bolxevic (1917). La guerra civil que prosegueix a la revolució manté el país profundament dividit. Enmig del conflicte, assistim al drama íntim d’un home que lluita per sobreviure. Aquest home és Zhivago, poeta i cirurgià, marit i amant, la vida trastornada del qual afecta les vides d’altres persones com Tonya, la seva esposa, i Lara, la dona de la qual s’enamora apassionadament.

 

Comparteix-ho