Cicle FilmoTeca: Víctor Erice

Comparteix-ho

Dimecres 12

Juny20.30h

EL ESPÍRITU DE LA COLMENA (1977)

Intèrprets: Ana Torrent, Fernando Fernán Gómez, Isabel Tellería, Laly Soldevilla, Teresa Gimpera, José Villasante.
Durada: 94 min.

 

En un petit poble de Castella, en plena postguerra a mitjans dels anys quaranta, Isabel i Ana, dues germanes de vuit i sis anys respectivament, veuen un diumenge la pel·lícula “El Doctor Frankenstein”. A la petita la visió del film li causa tal impressió que no deixa de fer preguntes a la seva germana gran, que li assegura que el monstre és viu i s’amaga prop del poble.

Dimecres 19Juny
20.30h

EL SUR (1983)

Intèrprets: Omero Antonutti, Sonsoles Aranguren, Icíar Bollaín, Lola Cardona, Rafaela Aparicio, Germaine Montero.

Durada: 93 min.

“La Gaviota” és un casalot situat als afores d’una ciutat del nord d’Espanya. Hi viuen Agustí, metge i saurí, la seva dona, mestra represaliada pel franquisme, i la seva filla Estrella. La nena, des de la seva infància, sospita que el seu pare amaga un secret.

Dimecres 26

Juny20.30h

EL SOL DEL MEMBRILLO (1992)

Gènere: documental
Durada: 139 min.

Aquesta és la història d’un artista (Antonio López) que intenta pintar, durant l’època de maduració dels seus fruits, un arbre -un membrillero- que fa temps va plantar al jardí de la casa que ara li serveix d’estudi. Al llarg de la seva vida, gairebé com una necessitat, el pintor ha treballat sobre el mateix tema en moltes ocasions. Cada any, amb l’arribada de la tardor, aquesta necessitat es renova. El que l’artista no ha fet mai en la seva pintura de l’arbre és introduir entre les seves fulles els raigs del sol.

Dimecres

Juliol
20.30h

CENTRO HISTÓRICO (2012)

Directors: Pedro Costa, Manoel de Oliveira, Víctor Erice, Aki Kaurismäki
Durada: 80 minuts.

Un llargmetratge amb quatre històries ambientades a Guimarães, ciutat del nord de Portugal. Cada historia está dirigida per un cineasta diferent. Tots ells han disposat de llibertat creativa i de la seva experiencia per realizar la seva obra. La única part documental del film és el segment dirigit per Víctor Erice que té per títol Finestres trencades. La protagonista d’aquest mini documental és la indústria tèxtil de Guimarães, amb més de 150 anys de vida.

 

Comparteix-ho