Cicle Històries del magisteri

Comparteix-ho

logo udg

En el marc dels actes de celebració del Centenari de les Escoles Normals de Mestres de Girona (1914-2014), s’organitza el Cicle de cinema “Històries del magisteri”.

El cicle constarà de la projecció de tres films, el primer film: “Las maestras de la República”, Premi Goya 2014 al millor documental, tindrà lloc el dimarts 10 de febrer a les 18 hores al Cinema Truffaut de Girona. La presentació anirà a càrrec dels professors de la Facultat, Maxi Fuentes i Salomó Marquès.

Les sessions són gratuïtes i no cal inscripció prèvia.

 

Febrer2015
Dimarts 10
18.00h

LAS MAESTRAS DE LA REPÚBLICA

Pilar Pérez Solano, 2013. 65 min.
 Les mestres republicanes van ser unes dones que van participar en la conquesta dels drets de les dones i en la modernització de l’educació, basada en els principis de l’escola pública i democràtica. Aquest documental, a través de la recreació de la vida d’una mestra de l’època, i imatges d’arxiu inèdites, ens descobreix el llegat que ens han deixat les mestres republicanes i que ha arribat fins als nostres dies.
Premi Goya a millor documental
Febrer 2015
Dimarts 17
18.00h

ELS MESTRES CATALANS, DE LA GUERRA A L’EXILI

Agustí Coromines, 2005. 52 min.
La producció es proposa fer un seguiment de la petja d’aquests mestres catalans – al voltant de 400 – exiliats després de la derrota republicana., mitjançant una tasca de recerca i documentació profunda, amb presencia de historiadors, experts i testimonis directes, amb entrevistes, tot desenvolupant aquest documental amb un estil que, lluny de centrar-se en l’aspecte més humà dels personatges esmentats, aprofundeix en els projectes educatius progressistes de la etapa republicana, fet que li dona un interès afegit, fonamentat en el rigor i un cert academicisme.
Febrer 2015
Dimarts 24
18.00h

EL RETRATISTA. EL MESTRE QUE VA PROMETRE EL MAR

Sergi Bernal, 2013. 52 min.

‘El retratista’ segueix la pista del mestre català Antoni Benaiges, docent a Bañuelos de Bureba, un petit poble de Burgos, on va implantar el mètode Freinet i on va ser afusellat durant els primers dies del cop d’Estat feixista de juliol de 1936.

Comparteix-ho