Demolition

Comparteix-ho

demolition cartell

 

 • Informació


  Estats Units, 2016
  Director: Jean-Marc Vallée
  Intèrprets: Jake Gyllenhaal, Naomi Watts, Chris Cooper, Judah Lewis, Polly Draper, Wass Stevens, Stephen Badalamenti, Zariah Singletary, Alfredo Narciso, George J. Vezina, Helen Brackel, Ben Cole, Lytle Harper.
  Gènere: Drama psicològic.
  Durada: 100 min.
  Idioma:  Anglès.

  Sinopsi


  Davis Mitchell és un reeixit executiu que pateix una greu desconnexió emocional després de la sobtada i tràgica mort de la seva dona en un accident de cotxe. Encara que el seu sogre intenta per tots els mitjans que es recuperi, continua bloquejat i es dedica a desmuntar compulsivament tota mena d’objectes. Gràcies a l’ajuda de Karen i del seu fill, als quals acaba de conèixer, Davis comença a reconstruir la seva vida.


 • DESTRUIR PER A CONSTRUIR

  Hi ha un moment de la pel·lícula en que el sogre (Chris Cooper) li diu en el seu gendre ( Jake Gyllenhaal): “Quan perds la teva dona, quedes viudo. Quan un fill perd el seu pare o la seva mare, queda orfe. Quan se’t mort un fill o una filla, que ets?, com et quedes?. No hi ha paraules. No hi ha paraula. “

  Ens trobem davant d’una història que d’una manera o altre s’ha explicat pel dret i pel revés, però sigui com sigui, si està ben explicada tant cinematogràficament, teatralment o novelada, sempre acaba commovent-te.

  Aquest es el cas de Demolition, pel·lícula dirigida pel director canadenc Jean-Marc Vallée, responsable de films com “C.R.A.Z.Y” (2005) o “Dallas Buyers Club” ( 2013),  que sap explicar i controlar un tema tant delicat com el de la pèrdua d’un  esser estimat, sense caure en sentimentalisme i dramatisme d’estar per casa, aquell que tota l’estona està lluitant per fer-te plorar i per desgràcia del director i de l’espectador no ho aconsegueix.
  Viurem durant 100 minuts la destrucció, la demolició d’una vida que ha perdut un referent, que de cop i volta queda amb la més absoluta soledat dels records i ple de preguntes. Aquest procés de “destrucció” li canviarà el sentit de la vida i la manera de viure-la. Veurà coses que mai havia vist. Es fitxarà en detalls quotidians que cada dia tenia el costat i que no s’adonava de la seva existència. Farà coses incomprensibles.  Coneixerà noves vides i nous paisatges. Tindrà una relació amb els “humans” totalment diferent. Hi haurà de destruir violentament el seu passat per recuperar el present.

  Tota aquesta història tant íntima, trista i de vegades “agressiva” està molt ben explicada i, sobretot interpretada per aquest actor tant convincent com es Jake Gyllenhaal, que ens ha ofert memorables interpretacions com “Brokeback Mountain (2005) o “Nicghtcrawler” (2014), i amb aquest film “Demolition” es supera i fa molt més creïble aquesta brutal història. S’ha de fer constar, amb un paper secundari però d’una contundent interpretació,  de l’actriu Naomi Watts. Ells i la mateixa història fan possible la visió d’aquest extraordinari drama, que afortunadament dins la foscor de la història, el final s’obre una escletxa de llum i d’optimisme, que fa que l’espectador no surti tant abatut.

  Guillem Terribas

  Col·lectiu de Crítics de Cinema de Girona

   

Comparteix-ho