Entre rosas

Comparteix-ho

 • Informació


  França, 2019
  Direcció: Pierre Pinaud
  Intèrprets: Catherine Frot, Melan Orneta, Fatsah Bouyahmed, Marie Petiot, Vincent Dedienne, Olivia Côte
  Gènere: comèdia
  Durada: 95 minuts
  Idioma: francès

  Sinopsi


  Eve creava les roses més famoses de món, però ara està passada de moda, una mica amargada i amb una empresa a la vora de la fallida. Vera, la seva fidel assistent, no pot deixar que el que porta defensant tota la vida desaparegui sense més i “contracta” a tres persones que provenen d’un programa d’inserció social per evitar caure en les urpes d’un cobdiciós empresari del sector. Amb totes les ganes de món i molt poques habilitats en jardineria, posen en marxa un pla boig, però brillant, per canviar el destí del negoci familiar.

 • Conservar la tradició

  La Provença francesa s’ha convertit en l’espai, el decorat perfecte per fer un film d’aquells que se’n diuen de la felicitat. Té uns bons paisatges, un clima envejable, ciutats i pobles d’encant i fins i tot arriba fins al mar. Amb l’excusa de tenir-hi una casa, d’anar-hi de vacances, o per escapar de l’estrès de la ciutat, uns personatges que compleixin (amb actors coneguts i amb experiència) en surt una història, que després de la seva visió, en surts molt millor que com hi has entrat.
  Pierre Pianaud, el director francès de cinquanta-dos anys nascut a Montalban, ha fet una combinació de tots aquests ingredients i l’hi ha sortit una pel·lícula agradable i li ha dedicat a la seva mare.

  Entre Rosas passa a la Provença, en una plantació de roses, propietat d’Eve, una amant de les flors influenciada pel seu pare i, amb record d’aquest, continua amb la plantació i amb la tradició de sempre. Els temps canvien i la situació no és bona i l’empresa entra en crisis. Una gran empresa competidora amb un agressiu directiu vol comprar-li l’empresa. Aquí comença el problema. Aquí és quan entra en acció Vera, la fidel comptable que ja ho era del seu pare, li aconsegueix l’ajuda de tres treballadors, agafats d’un programa d’inserció social (d’aquesta manera els hi resulten més econòmics) per aixecar l’empresa. Tres personatges, una jove noia tímida i acomplexada, un home de cinquanta i tants anys a l’atur i un jove delinqüent, que no tenen ni idea de flors i de les coses del camp.

  Amb aquesta base, Pianaud, aconsegueix crear moments divertits, d’altres entranyables i d’altres de caràcter social i d’autoajuda. També hi ha un espai d’optimisme, amb el descobriment d’unes facultats olfactives del jove “delinqüent” que farà que tingui un futur prometedor.
  Entre Rosas, és també, un manual de cultiu i tractat de floricultura. Del llenguatge de les flors. De com es treballen, les diverses combinacions que s’hi poden fer i la creació de noves espècies de roses. Tot pedagògicament molt ben explicat i acompanyat per una delicada i bonica música.

  Per fer possible i creïble aquesta nova història que passa a la idíl·lica Provença, el director Pierre Pinaud, ha comptat amb un petit equip de gent i amb uns actors que compleixen perfectament amb el que ens vol explicar el director i que estan capitanejats per Catherine Frost, una actriu amb una llarga experiència teatral, que va començar a fer cinema l’any 1980 de la mà del prestigiós director francès Alain Resnais amb el film “Mon oncle d’Amèrique”. En el Truffaut li vam poder veure, de protagonista, a la comèdia, també francesa, Margeritte (2015) dirigida per Xavier Giannoli.
  Una comèdia, una història, que es respira i inspira bellesa. Que compleix.

  Guillem Terribas Roca

Comparteix-ho