Cicle FilmoTeca: Wong Kar Wai

Comparteix-ho

Versió per imprimir

 • Explicava el director de Hong Kong Wong Kar-Wai que un pla memorable és com l’amor, doncs requereix el moment precís en el lloc idoni, amb la llum adequada i el moviment exacte. Així construeix aquest esteta les seves narracions fílmiques, a mesura que grava múltiples variants, de les quals només una ínfima quantitat acaben al muntatge final.
  I és amb aquesta improvisació reconvertida en meticulositat que el cineasta xinès, dissenyador gràfic de formació, s’ha consagrat regalant als espectadors alguns dels retrats més sensibles i profunds projectats a una pantalla. Autèntics llenços on la música i els colors ressalten aquelles mirades, gestos, emocions, silencis i paraules captades per la càmera. Relats al voltant de l’amor i el desamor, també la soledat, marcats per encontres fortuïts, les connexions i, sobretot, el destí. Alhora plasmen una identitat cercada del present i passat de la societat hongkongonesa, forjada de contrastos culturals.
  El seu estil és únic, definible. Es concep i s’aprecia a totes les seves obres, des de la seva primera temptativa, As tears go by (1988) fins a The Grandmaster (2013). Ara, aprofitant que s’han remasteritzat en 4K les seves obres referencials, us oferim l’oportunitat de revisar o descobrir l’univers Wong Kar-Wai en un cicle de la Filmoteca que encetem amb la seva opera prima, la que és més propera a la narrativa clàssica i de l’ús convencional del guió. També hi ha programada Days of being wild (1990), emmarcada com la primera entre trames criminals i melodrames juvenils, amb adolescents que comencen a descobrir l’amor i juguen amb ell fins que es fereixen quan els sentiments floreixen. Amb Chungking Express (1994) comença la filmografia considerada de culte, on ja es cimenta la filosofia i la poètica del cineasta, que continuaria en la seva màxima esplendor amb Happy together (1997), amb la seva obra mestra, In the mood for love (2000) -programada recentment- i s’expandiria al terreny futurista amb la complexa 2046 (2004), una de les seves pel·lícules més prodigioses.

  Jordi Camps

                                                                      Col·lectiu de Crítics de Cinema de Girona

 • Dilluns

  22

  Febrer
  18.00h

  20.00h

  AS TEAR GOES BY

  Intèrprets: Andy Lau, Maggie Cheung, Alex Man, Jacky Cheung, Ronald Wong.
  Durada: 105 min.

   

  Dos germans estan introduïts en el món de les màfies xineses. Un, el germà menor, és incapaç d’evitar els embolics pel seu impetuós temperament. Per la seva banda, el germà gran, a l’enamorar-se, decideix abandonar el fosc entorn en què es mou, però abans haurà de tornar a ajudar al seu germà petit.
  Dilluns

  1

   Març
  18.00h 20.00h

  DAYS OF BEING WILD

  Intèrprets:Leslie Cheung, Andy Lau, Maggie Cheung, Carina Lau, Jacky Cheung, Tony Leung Chiu-Wai.

  Durada: 95 min.

  Hong Kong, anys 60. Yuddy, un jove atractiu i seductor, descobreix que l’ex-prostituta alcohòlica que l’ha criat no és la seva veritable mare i que a més a més es nega a revelar la identitat d’aquesta. Això provoca a en Yuddy seriosos conflictes emocionals que el porten a forçar dues dones a lluitar pel seu amor.
  Dilluns

  8

   Març18.00h 20.00h

  CHUNGKING EXPRESS

  Intèrprets: Brigitte Lin, Takeshi Kaneshiro, Tony Leung Chiu-Wai, Faye Wong, Valerie Chow.
  Durada: 103 min.

  Dues històries d’amor independents que es desenvolupen al popular barri turístic de Tsimhatsui, a Hong Kong. La primera descriu la fugaç trobada entre un jove policia en plena crisi amorosa i una misteriosa dona fatal traficant de drogues. La segona se centra en el singular idil·li entre un solitari i senzill agent de policia i la jove cambrera del pobre bar on ell va a menjar.

  Dilluns

  15

   Març18.00h 20.00h

  FALLEN ANGELS

  Hong Kong, 1995. Intèrprets: Leon Lai, Michelle Reis, Takeshi Kaneshiro, Charlie Yeung, Karen Mok.
  Durada: 92 min.

  Leon Lai és un assassí a sou cansat del seu treball que es planteja deixar-ho. Michelle Reis és una prostituta que, a més de buscar-li els encàrrecs, li fa la feina bruta a en Leon. Però ella viu apassionadament enamorat d’ell, encara que mai s’hagin conegut en persona.

  Dilluns 22
   Març18.00h 20.00h

  HAPPY TOGETHER

  Intèrprets: Leslie Cheung, Tony Leung Chiu-Wai, Gregory Dayton, Chang Chen, Shirley Kwan.
  Durada: 98 min.

  Lai Yiu-Kai i Ho Po-Wing viuen una apassionada relació. Viatgen des de Hong Kong a Argentina, però l’arribada al nou país sembla transformar les coses i en Ho, de sobte, abandona a en Lai. Aquest comença a treballar com a porter d’un bar, amb l’únic afany de reunir els diners suficients per tornar al seu país. Un dia en Ho reapareix, però les coses ja no són iguals.

  Dilluns

  29

   Març17.00h 19.30h

  2046

  Intèrprets: Tony Leung Chiu-Wai, Zhang Ziyi, Faye Wong, Gong Li, Takuya Kimura, Chang Chen, Maggie Cheung.
  Durada: 120 min.
  Un escriptor que creia escriure sobre el futur, en realitat estava escrivint sobre el passat. En la seva novel·la, un misteriós tren sortia de tant en tant amb direcció a l’any 2046. Tots els que hi pujaven ho feien amb el mateix propòsit: recobrar els records perduts. Es deia que al 2046 res canviava. Ningú sabia si això era veritat, perquè cap dels que hi van viatjar va tornar mai. Amb una excepció. Ell hi va ser. En va marxar voluntàriament. Volia canviar.

Comparteix-ho