La delicadeza

Comparteix-ho

ladelicadeza cartell

 • Informació


  La délicatesse
  França, 2011.
  Direcció: David Foenkinos.
  Intèrprets: Ohshirô Maeda, Koki Maeda, Hiroshi Abe, Jô Odagiri, Yoshio Harada, Masami Nagasawa, Yui Natsukawa, Kirin Kiki, Isao Hashizume, Nene Ohtsuka.
  Durada: 108 min.
  Gènere: Drama romàntic.
  Idioma: Francès.

  Sinopsi


  Nathalie (Audrey Tautou) perd en un accident l’home del que està totalment enamorada. Després d’una etapa de dol, no pot creure que l’amor truqui de nou a la seva porta de la mà de Markus, un company de feina que mai ha tingut èxit amb les dones, però que desborda bondat i tendresa.

   

 • La delicadesa de la felicitat

  Pel personal que li agradi el cinema francès, aquesta pel·lícula és ideal. Està concebuda amb tots els tòpics del cinema francès. Relacions entre parelles, trobades, passejades, mirades, cafès, carrers, Paris, amics i amigues que es troben en sopars, en celebracions. Que parlen i parlen, que es miren. Apartaments útils, senzills i tot molt ben col·locat, no gaire grans, en barris senzills, fora del centre de la ciutat. Pel públic en general, aquest to francès no li farà nosa, serà com si es mires la història que ens expliquen en un lloc privilegiat, íntim, molt a prop d’un passen les coses. Amb situacions, de vegades divertides. Amb paisatges de bon veure i amb una música encertada per cada situació. Fins i tot agradable. Basada en una novel·la de David Foenkimos, que l’editorial La Magrana l’ha editat en català i l’editorial Seix Barral en castellà, que el propi autor ha dirigit juntament amb el seu germà, ens explica un drama romàntic, en que hi ha mort, amor i desamor i que l’actriu francesa que es va donar conèixer amb «Amelie», Audrey Tautou, en fa una interpretació que li va a la mida a Nathalie. El començament de la història es tot molt bonic, idíl·lic i fins hi tot fantàstic i que l’espectador ja s’adona que la cosa no pot continuar gaire més amb aquesta felicitat. I arriba la mort sobtada, que trenca tota aquesta encaramel·lada història d’amor. I, llavors coneixem la tristesa, la solitud, la pena. Però després ens trobem amb un petó fora de lloc, descontrolat i inesperat, que li torna a donar un canvi i entrem amb tocs de comèdia, d’incomprensió, d’inseguretat, de gelosia i fins hi tot d’assajament sexual-empresarial per part del director de l’empresa on treballen els dos protagonistes. “La Delicadeza” és una història delicada i això fa que el ritme sembli lent, però no ho es. Els directors solucionen algunes escenes molt ràpidament i, en canvi, quan cal, s’hi recreen, no tenen pressa. Volen que l’espectador visqui les emocions de la protagonista i el descontrol del company de treball Markus, interpretat per François Damiens. En definitiva, ens trobem amb una pel·lícula descaradament francesa, explicant una delicada i complicada història d’amor, de vegades amb un caire dramàtic, d’altres amb tocs d’humor, també amb situacions absurdes que no tenen explicació i, sobretot, amb molta tendresa. Sobretot el final del film, és realment entranyable. Una pel·lícula que en diríem de la «felicitat».

  Guillem Terribas

  Col·lectiu de Crítics de Cinema de Girona

Comparteix-ho