National Theatre 2018/19

Comparteix-ho

DIJOUS

22

NOV20.00h

FRANKENSTEIN

Frankenstein torna als cinemes d’arreu del món amb motiu del 200 aniversari de la famosa novel·la de Mary Shelley.

Gravada en directe el 2011 a l’escenari del National Theatre de Londres, aquesta emocionant i taquillera producció es va convertir en un èxit internacional, amb més de mig milió d’espectadors a tot el món.

Dirigida pel guanyador de l’Oscar Danny Boyle (Trainspotting, Slumdog Millionaire), Frankenstein compta amb les interpretacions de Benedict Cumberbatch (Hamlet, Sherlock) i Jonny Lee Miller (Elementary, Trainspotting), que alternen els papers de Víctor Frankenstein i la seva creació.

Innocent, però d’aspecte grotesc, la desconcertada criatura de Frankenstein és llançada a un univers hostil pel seu horroritzat creador. Trobant crueltat allà on va, el monstre, cada vegada més desesperat i venjatiu, es proposa trobar al seu creador i arribar a un aterridor acord.

Aquest estremidor i pertorbador relat clàssic reflexiona sobre la responsabilitat científica, l’abandonament parental, el desenvolupament cognitiu i la naturalesa del bé i el mal.

Compra la teva entrada anticipada

DIJOUS

13

 DES
20.00h

EL REI LEAR

Retransmesa des del West End de Londres, l’espectador descobreix en els cinemes com Ian McKellen ofereix un «retrat extraordinàriament commovedor» (Independent) del rei Lear. Jonathan Munby dirigeix aquesta interpretació contemporània de la tendra, violenta, commovedora i impactant obra de Shakespeare.

Considerada per molts com la tragèdia més gran mai escrita, El rei Lear explica la història de dos pares -un un rei, l’altre el seu vassall-, que, en la seva vellesa, repudien als fills que els estimen de veritat. La seva ceguesa desencadena un tornado d’ambició i traïció despietades al veure’s sotmeses la família i l’Estat en una violenta lluita pel poder amb final amarg.

Compra la teva entrada anticipada
DIJOUS

28

FEB20.00h

LA GATA SOBRE EL TEULAT DE ZINC

L’obra mestra del segle XX de Tennessee Williams, La gata sobre la teulada de zinc, es va projectar durant un període molt limitat al West End de Londres el 2017. Després del seu gran èxit amb Un tramvia anomenat Desig, l’«emocionant ressorgiment» ( New York Times) de Benedict Andrews estava protagonitzat per Sienna Miller, Jack O’Connell i Colm Meany.

En una vergonyosa nit a Mississipí, una família del sud es reuneix a la seva plantació de cotó per celebrar l’aniversari de Big Daddy. La calor abrasadora és gairebé tan opriment com les mentides que es diuen. Brick i Maggie esquiven els secrets i les tensions sexuals que amenacen de destruir el seu matrimoni. Amb el futur de la família en joc, ¿quina versió de la veritat és real? ¿I quina s’imposarà?

 Compra la teva entrada anticipada

DIJOUS

21

MAR
20.00h

JULIUS CESAR

Ben Whishaw (La noia danesa, Skyfall, Hamlet) i Michelle Fairley (Fortitude, Joc de trons) interpreten Brutus i Cassi respectivament; David Calder (La ciutat perduda de Z) interpreta Cèsar i David Morrissey (The Missing, Hangmen, The Walking Dead) és Marc Antoni.

César torna victoriós a Roma i el poble surt de casa seva per celebrar-ho. Alarmada per la fama de l’autòcrata, l’elit conspira per fer-lo caure. Després del seu assassinat, la guerra civil esclata als carrers de la capital.

La producció de Nicholas Hytner transportarà a l’audiència als carrers que acullen el retorn de César, al congrés que és testimoni de la seva mort, a la congregació que es reuneix en el seu funeral i al caos que es deslliura en la vetlla.

Compra la teva entrada anticipada

DIJOUS

25

ABR
20.00h

JULIE

Vanessa Kirby (The Crown, NT Live: Un tramvia anomenat Desig) i Eric Kofi Abrefa (The Amen Corner) figuren en el repartiment d’aquesta nova producció dirigida per Carrie Cracknell (NT Live: The Deep Blue Sea) i retransmesa des del National Theatre als cinemes. Desfasada i recentment soltera, Julie celebra una festa. A la cuina, Jean i Kristina netegen mentre la celebració va a més. En creuar el llindar de la porta, Julie s’embranca en un joc de poder amb Jean, i ràpidament es converteix en una despietada lluita per la supervivència. Aquesta nova versió de l’obra Miss Julie, d’August Strindberg, escrita per Polly Stenham, segueix sent impactant i extremadament rellevant en el seu nou escenari del Londres contemporani.

DIJOUS

9

MAIG
20.00

MACBETH

Les devastadores seqüeles d’una sagnant guerra civil. Els Macbeth es veuen empesos a la corona per forces obscures en la seva despietada lluita per la supervivència.

En la tragèdia més intensa i aterridora de Shakespeare, dirigida per Rufus Norris (L’òpera dels tres rals, London Road), Rory Kinnear (Othello) i Anne-Marie Duff (Sufragistes) interpreten Macbeth i Lady Macbeth.

DIJOUS

13

JUNY
20.00

ANTHONY I CLEOPATRA

Retransmesa des del National Theatre, Ralph Fiennes i Sophie Onokedo interpreten la famosa parella predestinada de Shakespeare en la seva gran tragèdia de política, passió i poder.

César i els seus assassins han mort. El general Marc Antoni ara governa al costat dels seus companys defensors de Roma. Però en els límits d’un imperi devastat per la guerra, la reina Cleopatra i Marc Antoni s’han enamorat perdudament. En una tràgica lluita entre la devoció i el deure, l’obsessió es converteix en un catalitzador per a la guerra.

El director Simon Godwin torna a les pantalles del National Theatre amb la seva producció més

esperada, després de les retransmissions de Nit de reis, Home i superhome i The Beaux ‘Stratagem.

Comparteix-ho