National Theatre Live 2016

Comparteix-ho
 • Podeu comprar les entrades a través del web de Temporada Alta
  NATIONAL THEATRE TRUFFAUT small

  Benvinguts al National Theatre!

  Transmetre les millors obres del West End londinenc a les audiències i aficionats al teatre d’arreu del món. Amb aquest objectiu, el Royal Theatre de Londres va engegar fa 5 anys l’experiència “National Theatre Live”, la retransmissió en directe d’una selecció d’obres universals posades en escena per alguns dels millors directors del món i amb actors de reconegut prestigi. Finalment, i gràcies a la iniciativa de la cadena de cinemes Yelmo, aquest cicle arriba a l’Estat espanyol, i ho fa mantenint tota la qualitat d’unes retransmissions amb una exquisida qualitat tècnica i artística. Les obres es retransmeten amb un lleuger diferit –suficient per haver pogut incorporar-hi el subtitulat en castellà- i per primera vegada Girona entra en el circuit d’exhibició a través de la iniciativa conjunta del Cinema Truffaut i el Festival Temporada Alta.

  La temporada 2016 del “National Theatre Live” es composa de sis obres que s’emeten de forma sincronitzada a tots els cinemes integrats en la xarxa, i que es desenvolupa de gener a maig. La temporada està marcada per una notable presència d’obres de William Shakespeare, coincidint amb el 400 aniversari de la seva mort. Tres de les sis obres estan signades pel genial dramaturg anglès, i suposen una oportunitat única per recuperar alguns dels textos més celebrats de l’autor teatral més important i influent de la història. El càsting de les obres del “National Theatre Live” combina, com en anteriors edicions, la presència d’actors de primer nivell de l’escena britànica amb alguns intèrprets que han destacat també en el món del cinema i la TV. Aquest any destaca la presència de Benedict Cumberbatch, el famós Sherlock Holmes televisiu i nominat a l’Oscar per “The imitation game”, Dominic West, conegut per les sèries “The wire” I “The affair”, Tom Hiddelston, que hem vist recentment protagonitzant “La cumbre escarlata” de Guillermo del Toro, i la gran Helen Mirren, una de les grans dames del teatre i cinema britànic de les últimes dècades.

  Paco Vilallonga

  Col·lectiu de crítics de cinema de Girona

 • DIJOUS 28

  GEN20.00h

  HAMLET

  De William Shakespeare, dirigida per Lyndsey Turner, interpretada per Benedict Cumberbatch, Leo Bill, Siân Brooke, Barry Aird.

  Mentre un país s’arma per la guerra, una família es trenca. Forçat a venjar la mort del seu pare però paralitzat davant de tan gran tasca, Hamlet contra la dificultat de la seva situació, que posa en perill la seguretat de l’Estat i el seu propi seny.

   

  DIJOUS 18

   FEB
  20.00h

  JANE EYRE

  De Charlotte Brontë, dirigida per Sally Cookson, protagonitzada per Madeleine Worrall, Benji Bower, Will Bower, Elly Condron, Craig Edwards.

  Òrfena de pares i sumida en la misèria, l’heroïna d’esperit de Jane Eyre s’enfronta als obstacles de la vida de cara. Pobresa, supervivència, injustícia, traïció, són algunes de les experiències que viu la protagonista abans de prendre la decisió final.

  Compra la teva entrada
  DIJOUS 17MAR
  20.00h

  LES LIAISONS DANGEREUSES

  De Choderlos de Laclos, dirigida per Christopher Hampton, protagonitzada per Elaine Cassidy, Janet Mcteer, Dominic West.

  Els ex amants, la marquesa de Merteuil i el vescomte de Valmont ara competeixen en els jocs de seducció i de venjança. Merteuil incita Valmont per corrompre la innocència Cecile de Volanges abans de la seva nit de noces, però Valmont s’ha centrat en la incomparablement virtuosa i bella Madame de Tourvel.

  Compra la teva entrada

  DIJOUS 14

  ABR
  20.00h

  CORIOLÀ

  De William Shakespeare, dirigida per Josie Rourke, protagonitzada per Tom Hiddleston, Jacqueline Boatswain, Peter De Jersey, Alfred Enoch.

  Quan un vell adversari amenaça Roma, la ciutat reclama una vegada més el seu heroi i defensor: Coriolà. Però ell també té enemics a casa. La fam amenaça a la ciutat, al mateix temps que els seus ciutadans estan sedents de canvi. En tornar del camp de batalla, Coriolà s’ha d’enfrontar a la veu d’un poble empipat.

  Compra la teva entrada

  DIJOUS 28

  ABR
  20.00h

  AL VOSTRE GUST

  De William Shakespeare, dirigida per Polly Findlay, protagonitzada per Rosalie Craig, Leon Annor, Philip Arditti, Joe Bannister.

  Amb el seu pare, el duc, desterrat i a l’exili, Rosalind i la seva cosina Celia deixen enrere la vida a la cort i viatgen al bosc d’Arden. Allà, lliures de l’opressió, Rosalind experimenta canvis, disfressant-se com un nen, embarcant-se en una forma diferent de viure i acabant enamorada.

  Compra la teva entrada

  DIJOUS 12

  MAIG
  20.00

  THE AUDIENCE

  De Peter Morgan, dirigida per Stephen Daldry, protagonitzada per Helen Mirren, Geoffrey Beevers, Bebe Cave, Jonathan Coote.

  Durant seixanta anys, la reina Isabel II s’ha reunit amb cadascun dels seus dotze primers ministres en una reunió setmanal, una reunió que sempre s’ha considerat com privada. Aquesta reunió es coneix com The Audience. Des del vell guerrer Winston Churchill, a la Dama de Ferro, Margaret Thatcher, Tony Blair, fins amb l’actual titular, David Cameron, la Reina aconsella als seus primers ministres en tots els assumptes públics i personals. A través d’aquestes audiències privades, veiem la dona darrere de la corona i som testimonis dels moments que van donar forma a la monarca.

  Compra la teva entrada

Comparteix-ho