Temporada Alta 2015

Comparteix-ho

temporada alta

Una nova edició de Temporada Alta en la que repetim com a seu principal de les projeccions de cinema del Festival més important de Girona. En aquesta ocasió, el nombre de sessions que es realitzaran al Cinema Truffaut s’ampliarà a un total de set, convertint l’edició de 2015 en la més cinematogràfica de totes. La programació seguirà la línea de l’anterior edició, amb pel·lícules que combinaran estrenes catalanes i clàssics vinculats a obres de teatre que s’interpretaran al Festival.

Dimarts 06
Octubre
22:00h
undiaperfectepervolar cicle

Un dia perfecte per volar

Catalunya, 2015. Direcció: Marc Recha. Intèrprets: Sergi López i Roc Recha.
Un infant fa volar l’estel que li ha fabricat el seu pare. L’indret és solitari. Bufa el vent i al nen li cal l’ajuda de l’adult per desenredar l’estel de la vegetació. És en aquestes circumstàncies que té lloc aquest drama fantàstic del sempre personal i poètic realitzador català Marc Recha: en plena naturalesa, s’explicarà un conte molt especial..
Dimarts 13Octubre22.00h
losexiliadosromanticos cicle

Los exiliados románticos

Espanya, 2015. Direcció: Jonás Trueba. Interpretació: Vito Sanz, Francesco Carril, Lluis E. Parés, Renata Antonante, Isabelle Stoffel, Miren Iza,Vahina Giocante.

Història d’una llarga marxa, a la cerca de no se sap ben bé què, que és el que importa: 12.000 km no són res. En la pel·lícula, el jove realitzador del clan Trueba ens presenta tres amics que, sense motiu aparent, agafen la furgoneta de l’amiga de la mare d’un d’ells i se’n van de Madrid a París. Amors idíl·lics, sentirs utòpics o il·lusos (no per res la pel·lícula és de Los ilusos films), aquí al servei d’un viatge a la recerca de la sorpresa i de lluitar per continuar sentint-se vius.

Dimarts 3Novembre22:00h
arteria invisible cicle

L’artèria invisible

Catalunya, 2015. Direcció: Pere Vilà. Intèrprets: Nora Navas, Àlex Brendemühl , Àlex Monner, Joana Vilapuig i Francesc Garrido.

El protagonista és Vicenç, un polític amb aspiracions a alcalde que, de cop, és falsament acusat d’abusos sexuals. La seva dona, avorrida de la vida que porten, viu obsessionada a tenir un fill. En aquest context, l’aparició d’un jove que havia estat a punt de formar part de les seves vides, quinze anys enrere, activa un procés que destruirà en Vicenç tant professionalment com personalment.

Descarrega el full de sala

Dimecres

4

Novembre22.00h
ciutadakane cicle

Ciutadà Kane

EEUU, 1941. Direcció: Orson Welles. Intèrprets: Orson Welles, Joseph Cotten, Everett Sloane, George Coulouris, Dorothy Comingore, Ray Collins, Agnes Moorehead, Paul Stewart, Ruth Warrick…

Hi ha un abans i un després del cinema, a partir d’aquesta pel·lícula de 1941, considerada una de les obres mestres de tots els temps. Primer film d’Orson Welles, innovador en l’estructura narrativa, la profunditat de càmera de la fotografia i l’ús de la música, s’hi explica la història d’ambició i poder del ciutadà Charles Foster Kane (personatge basat en el magnat de la premsa William Randolph Hearts).

Descarrega el full de sala

Dissabte

7

Novembre18.00h
elmatrimonidemariabraun cicle

El matrimoni de Maria Braun

Alemanya, 1979. Direcció: R. W. Fassbinder. Intèrprets: Hanna Schygulla, Klaus Löwitsh, Ivan Desny, Gisela Uhlen, Elisabeth Trissenaar, Gottfried John, Hark Bohm…

Una de les pel·lícules més emblemàtiques de qui va ser representant del Nou cinema alemany (1960-1980): el realitzador, director teatral, escriptor, actor i productor Rainer Werner Fassbinder. Influït pel melodrama nord-americà i el director d’origen alemany Douglas Sirk, crea un melodrama distanciat, fred, intel·lectual, sense la hipocresia ni els excesos sentimentals d’altres. Així explica la història d’aquesta Maria Braun que, amb el marit mort al front de la Segona Guerra Mundial, es manté sola treballant en un local freqüentat per soldats nord-americans.

Dimarts

17

Novembre22:00h
hicdigiturdei cicle

Hic digitur dei

Catalunya, 1976. Direcció: Antoni Martí. Intèrprets: Rosa Novell, Pep-Maur Serra, Joan Fernández,Xabier Elorriaga, Alfred Luchetti, Maruja Torres, Montserrat Carulla…

Que qui mor el novembre de 1975 era una més de les moltes cares del poder (ni que fos terrible) s’evidencia al final. Que tot plegat és una capicuesca caixa de trons, lligada per relacions absurdes, es fa clar quan els llums s’han tornat a encendre. I és que, en clau d’humor i en rigorós present, Hic digitur dei és la crònica subcultural de la transició. Rodada fora del circuit comercial, amb càmeres super-8 i guió de Quim Monzó i Roser Fradera, parodia gèneres i hi surten molts participants del col·lectiu festival Grec 1976. Fidel i estripat testimoni de l’època.

Descarrega el full de sala

Dijous

26

Novembre22:00h
tiefland cicle

Tiefland

Alemanya, 1954. Direcció: Leni Riefenstahl. Intèrprets: Leni Riefenstahl, Frantz Eichberger, Bernhard Mincui, Aribert Wascher, Maria Koppenhüler...

Sí, tal com sona: Tiefland és Terra Baixa, una adaptació de la realitzadora alemanya Leni Riefenstahl de l’òpera d’Eugen d’Albert amb llibret en alemany de Rudolf Lothar. La mateixa directora hi fa de Marta. El conegut drama de Guimerà ja havia estat adaptat abans pel cinema nord-americà (Marta of the lowlands, del prolífic J. Searle Dawley, el 1914) i també per l’òpera francesa (La catalane, de Ferdinand Le Borne, el 1907) i fins i tot pel mateix cinema alemany (Tiefland, d’Adolf Edgard Licho, el 1922), però la de Riefenstahl és la versió més controvertida.

Comparteix-ho